Letenky z Evropy na Filipíny začněte sledovat 3 – 6 měsíců dopředu. Let z Evropy s jedním přestupem zabere okolo 20 hodin a vyjde vás na 15.000 – 20.000 Kč. Pokud narazíte na výhodnou akci, nebo nakombinujete více přestupů, můžete se dostat i na ceny okolo 12.000 Kč.

Vnitrostátní letenky na Filipínách

Vnitrostátní letenky začněte sledovat alespoň 3 měsíce dopředu. Většina dopravců nabízí promo akce, které bývají rychle vykoupené, především v období filipínských svátků a prodloužených víkendů. Snažte si svou cestu rozplánovat tak, aby vám přelety vyšly na všední dny, kdy letenky bývají levnější, než o víkendu. Z vlastní zkušenosti doporučujeme upřednostňovat ranní odlety, kdy letadla bývají na letišti připravená a odlétá se na čas, není totiž výjimkou, že letadla během dne začnou nabírat zpoždění.

Zpáteční vnitrostátní letenka vás vyjde na cca 3.000 – 5.000 PHP (cca 1.500 – 2.500 Kč), s příručním zavazadlem, v případě, že ji koupíte dostatečně dopředu. Nákup letenky na poslední chvíli se může vyšplhat o pár tisíc PHP výše.

Přehled prodloužených víkendu pro rok 2017: https://www.tripzilla.com/long-weekends-philippines-2017/43238. Mezi nejexponovanější svátky patří Vánoce a Velikonoce, kdy Filipínci navštěvují své rodiny v provinciích.

Rádi vám s plánováním cesty po Filipínách pomůžeme. Napište nám, jaké destinace jste si vytipovali, a my pro vás v rámci našich balíčků pro nezávislé cestovatele vytvoříme itinerář cesty včetně pomoci při vyhledání a nákupu nejvýhodnějších letenek. Více o nabídce balíčků.